Details

Speelsoort Normaalschaak
Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt €7,50.

Prijzen

Er zijn in alle groepen verschillende geldprijzen te winnen. Ook zijn er nog een aantal prijzen in natura voor bijzondere prestaties.

Categorie Meerdaags,
Speeltempo

Het speeltempo per speler is 90 minuten + 15 seconden extra vanaf zet 1.


Wanneer?

Startdatum 07-05-2020
Einddatum 25-06-2020
Aanvang

20:00

Prijsuitreking


Ratingverwerking

Voor KNSB rating? Ja
Voor KNSB jeugdrating? Nee
Voor FIDE rating? Nee

Details:

Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit jaar voor de 14e keer het open kampioenschap van de Drechtstreek. Het traditionele, gezellige schaaktoernooi zal ook dit jaar weer plaatsvinden op de donderdagavonden in de maanden mei en juni.
Het toernooi start op donderdag 7 mei en de overige rondes worden gespeeld op 14 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni, 18 juni en 25 juni. Op Hemelvaartsdag 21 mei zal niet gespeeld worden.
De prijsuitreiking zal op 25 juni na de partijen plaatsvinden. Er zijn in alle groepen geldprijzen te winnen. Ook zijn er nog andere prijzen te winnen, zoals een prijs voor de beste jeugdspeler.

Vorig jaar wist William Gijsen er met de titel vandoor te gaan. Hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. De organisatie verwacht dat veel oud-winnaars zoals Wim Pool, Peter van den Bergh, Robert van Rekom en Jorik Klein hier een stokje voor willen steken.
De toernooiopzet is dit jaar veranderd ten opzichte van de voorgaande edities.
Er worden vijf ronden volgens het Zwitsers systeem gespeeld in 2 of 3 verschillende ratinggroepen, dit hangt af van het aantal deelnemers. Na 5 ronden wordt per groep een klassement opgemaakt.
De eerste 4 spelers van elke groep zijn geplaatst voor de play-offs welke op avond 6 en 7 worden gehouden.
Per groep worden er op de 6e speelavond halve finales gespeeld. Nummer 1 speelt tegen nummer 3, Nummer 2 speelt tegen nummer 4, waarbij de nummers 1 en 2 met wit spelen.
De winnaars van de halve finales spelen de finale tijdens ronde 7. De verliezers spelen om de 3e en 4e plaats in de groepen.
De spelers die zich niet weten te plaatsen voor de play-offs, spelen in ronde 6 en 7 verder voor de overige plaatsen.
Bye’s zijn toegestaan in de eerste vijf rondes. Voor de eerste twee bye’s krijgt de speler een reglementaire remise. De deelnemer dient een dergelijke bye een week vóór aanvang van de desbetreffende ronde bij de wedstrijdleider aan te vragen.
Het toernooi is hierdoor voor iedereen toegankelijk.
Het speeltempo per speler is 90 minuten + 15 seconden extra vanaf zet 1.
De toernooiresultaten worden binnen een maand aan de KNSB geleverd voor ratingverwerking.
De aanmelding is reeds geopend. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]
Hierbij dient u uw naam, rating en eventuele bye’s te vermelden.
Het inschrijfgeld bedraagt €7,50. Dit kan betaald te worden aan de zaal.
Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.